Pranzo di Pasqua

Alura … anche Pasqua aluma pasaia, a mangé e beivi cme gl’ochi, e stasira, pen me n’but, in poc ad té .. the … theé, ansuma sa “picioura” buìia cla sa ad aria dl’ùs (aria dell’uscio), comunque a juma mangià i’antipast con l’insalata russa cla fac la me padroina, ooo sl’era boina, i ml’on mangiaia tùta, sensa vansene gnionca na splìua, e poi i “rabatun”, semper dla me padroina, alé piasa pulida, gnanca na frisa u jé vansa, el lasagna al furna e poi d’invulten con dla verdùra.
U sgond a l’ho gnonca vist … a son pasà diretamenta a la culomba ca jo putà me, che u jera di invidà chi j’amnivu da Milon ma, ampaarentà coi genuvei che … i j’on purtà anmachi la buca per mangé, comunque vino a volontà dai dides ai quatordes gradu e mez.
E domani … inatra guera … meno male che a pos nenta mangé a stomi voi se no … che prublema … ciao a tuc … boina Pasqueta neh!!!
 10014710_737209692989953_429917609250895490_n